Solid Skin: Multidisciplinaire Acné behandeling

Solid Skin: Multidisciplinaire Acné behandeling

Multidisciplinaire aanpak acné in Tilburg en Waalwijk

Acné komt ontzettend veel voor In tegenstelling tot wat veelal gedacht wordt op elke leeftijd. De laatste jaren zie ik in de praktijk vooral een forse toename van jonge vrouwen (>20) welke pas NA de puberteit last van onzuiverheden kregen.

Ons lichaam produceert talg (huidsmeer) om de huid soepel te houden. Bij acné is er sprake van een overproductie van talg: het raakt verstopt in de huid, waardoor een mee-eter ontstaat.

Talgklieren bevinden zich verspreid over de gehele huid. Plaatsen waar zich de meeste talgklieren bevinden, hebben de grootste kans op verstoppingen en acné tot gevolg.

Puistjes, mee-eters en/of oneffenheden vormen het beeld bij deze aandoening.

 

alinea

 

Acné kan ontstaan door (combinatie van) factoren:

  • Overproductie van talg
  • Verdikte hoornlaag: talgklieren raken verstopt
  • Verstoorde hormoonbalans
  • Toename Propionibacterium Acnes: bacterie die van nature in de huid aanwezig is

Waar wij achteraan gaan in deze nieuwe therapie, is de vraag: WAT zorgt ervoor dat er overproductie is van talg? De reden komt van binnenuit, welke wij als huidtherapeuten niet kunnen onderzoeken óf behandelen. WAAROM is die hoornlaag verdikt? HOE komt het dat de hormoonbalans verstoord is, wat in zeker driekwart van de gevallen zo is. Daarvoor hebben wij experts nodig op een heel ander vlak!

 

alinea

 

Voeding & acné

De laatste jaren wordt steeds meer bekend tussen de relatie tussen voeding en acné. We wisten al dat we met de klassieke opvatting dat acné ontstaat na het overmatig nuttigen van vet voedsel de plank mis slaan.

Echter is het wel degelijk mogelijk dat het lichaam reageert op bepaalde stoffen die in voedsel verwerkt zijn. Melk/zuivel en varkensvlees zijn soms uitlokkers.

 

alinea

 

Nieuw!

In ons nieuwe programma om acné aan te pakken, werken wij samen met diverse therapeuten welke, buiten huidtherapie, een grote invloed kunnen op acné.

We werken samen met diëtisten, orthomoleculair therapeuten en hormoontherapeuten en deze samenwerking is uniek in Nederland! Door deze experts in te zetten kan de acné van zowel binnen als buiten aangepakt worden. Wanneer blijkt dat zekere voedingsstoffen invloed hebben op de aandoening, kan een patiënt er zelf voor zorgen om de huid zo rustig mogelijk te houden. Dit is waar wij naartoe willen werken, zelfredzaamheid. En multidisciplinair kunnen we daar ver mee komen!

 

alinea

 

Programma:

1. Aanmelding

2. Intake DermaVision Huidzorg: start behandeling praktijk en thuisprotocol ZO Medical.

3. Intake diëtist / orthomoleculair therapeut: behandeling volgt indien gewenst

4. Intake Hormoontherapeut: behandeling volgt indien gewenst.